Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 10:38 - Писна ми
Автор: lelya Категория: Политика   
Прочетен: 2042 Коментари: 8 Гласове:
1



               Е, досега не съм си позволявала да плюя по днешното блестящо правителство, но май ми писна. Кво правят тия хора с тези осигуровки, стаж за пенсия, здравеопазване, бюджет? Ало, побъркахте ли се? Ми вземете едно решение да му се невиди, кажето го и толкова. То бива, бива напред-назад ама това вече на нищо не прилича. Полагах усилия да провидя във всичките действия на правителството някакъв скрит, мъдър замисъл, но не успях.
                 Здравеопазването вече ми е ясно - нищо ново и още пари.
                 НОИ се срина и пари няма от никъде, независимо, че се надяваме да ни дебне спасение отвсякъде. Ще работим докато ни отстранят от нарочно създадени три отделни комисии установили независимо една от друга, че сме в напреднал трети стадий на старческа деменция.
                 Образованието и науката са остават на автопилот - те пък какво ли значение имат.
                 Обаче хващаме лошите - като на филм, екшън трябва да има, да цъкат хората с език. Браво на МВР нека им се дадат парички. В същност аз винаги съм смятала, че им трябват средства само, че защо ли полицаите нещо се опитват да недоволстват, хем министъра такова пропито с любов писмо им изпрати? Г-н министър, явно тези дето хващат лошите не са мотивирани, сигурно поради това, че паричките за МВР не отиват за заплати на тези, които трябва, така предполагам само. Помислете си, защото съм влизала във всички РУ-та в СДВР и там е мизерно, мръсно, цари хаос и организацията е под всякаква критика, Да не говорим, че юркате полицаите да правят неща, за които не са обучени, аааа вие обучавате ли ги на нещо друго освен там да стрелят, тичат и ....?
                 И Плевнелиев получи просветление, този любим на нацията и на мен включително министър и стопли, че нещо в ДНСК не е май както трябва. Ми досега не знаеше ли?
                  Министъра на земеделието ми е фаворит. И аз искам колбаси от месо, но господин министър, не може Вие да си пишете стандарти. Не беше ли идеята като влезем в ЕС да ни е всичко хубаво като при тях? Явно в ЕС не разбират от качествена храна. Няма кой да Ви върши проверките г-н министър, там е проблема, а не в стандарта. 
                 Трайчо Трайков. Ха сега де. Като не знам какви ги върши. Вече една година търси пари за Белене - добре, дай боже да ги намери. И на шест месеца дава интервю, в което колкото и тихо да говори и мънка няма начин да не изтрещи с някоя изцепка. Изцепка в смисъл да се изкаже, като, че ли винаги проспива заседанията на МС, защото той все е наопаки. Може да е пък някаква тактика на новоизгряващ пи-ар, който тепърва да гради кариера на гърба на горкия министър.
               Г-н Дянков. Не ми идват точните думи за него. Може би той е съвършеното потвърждение на мъдрата мисъл, че оптимизма, това е предвижване от провал на провал с нестихващ ентусиазъм. Ама как само пребори кризата - с оптимизъм. Не, не мога да пиша за него, някой друг блогер ще се справи по-добре от мен.
              Дано неспоменатите не се засягат, но в мен се е заселило впечатление, че цари хаос в държавата. 
               Обаче хора, да си мълчим май трябва, че след ББ кой ще дойде? Кофтито е, че който и колкото да му помага все нещо не се получава. Време е ББ да започне да се вслушва в правилните хора. Моля ти се ББ, почва вече да ми писва.


Тагове:   министри,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Имаме ли някакво градивно предл...
14.10.2010 10:45
Имаме ли някакво градивно предложение или само сме настроени критично???

цитирай
2. mdanevasl - аз имама
14.10.2010 11:06
да следваме световните модели и по-точно на Италия....на всеки 6 месеца да махаме правителствата за да се опомнят политиците....малко страх да им заседне в гърлото и да поработят не само за собствените си джобове ами да оставят и за нас...то бива бива ма тезе де от некомпетентност....де от умисъл задминаха всички...и така ше е докато ние избирателите не си съставим стратегия за собственото си оцеляване
цитирай
3. анонимен - Всички в България знаят, че 20 го...
14.10.2010 11:14
Всички в България знаят, че 20 години "преход" от работеща към неработеща икономика не могат да бъдат преодолени за 1-2 години.

Грешката на управляващите през последните 20 години беше,ч ене създадоха средна класа, на която да се опира държавата, а обособиха много богати и изключително бедни прослойки...
цитирай
4. lelya - Накрая на постинга плахо се опитвам ...
14.10.2010 11:16
Накрая на постинга плахо се опитвам да предложа нещичко, а именно все пак да се обърне поне някакво минимално внимание на неща казани от дясната част на парламента.
Освен това смело мога да заявя, че реформата в администрацията - цялата, всичката, във всички министерства, агенции и комисии, не е толкова сложна, просто една справка колко са служителите и колко началниците, ще покаже истината, че средно на 7 служителя се пада 1 началник. До сега просто се съкращаваше - естесвено служители, а не началници.
Сматам също така, че в здравеопазването нещата трябва да се опростят, а именно - толкова броя държавни болници, за които да плаща държавата и всички останали частни, да бъдат изцяло частни, без да ползват средства от НЗОК. В момента и двата вида болници се финансират по всички възможни начини.
В образованието - идеята парите да следват ученика беше добра и аз изцяло я подкрепях, но се страхувам, че след време ще има негативен резултат, защото добрите училища, в които има наплив от ученици, използват това и с цел получаване на повече средства откриват паралелки "Й". Това ще влоши качеството на обучение след време. Просто парите трябва освен за ученик да се дават и за постигнати резултати от обучение.
Трябва да се започнат някакви истински реформи, в момента само се говори и то объркано.
цитирай
5. анонимен - Оказва се, че здравно осигури...
14.10.2010 11:47

Оказва се, че здравно осигурителната система не може да има социален характер.

Всеки трябва индивидуално да поеме грижата за своето здраве, т.с. при положение, че му е необходимо лечение, да продава имоти, ниви или да му се осигурява заем, който да изплаща... а ЛЕКАРИТЕ от своя страна да се ЗАДЪЛЖАВАТ, да изплащат процент в/у сумите, които са взели от извършените манипулации.

Въвеждането на здрани карти само ще допринесе за установяване на броя безработни в страната.

Потенциалните боледуващи трябва да разполагат с парите си, а не създадени паразитни структури да ръководят тяхното потребление...

Като цяло добре работещата здравна система беше разрушена, в момента в който работещи предприятия "фалираха" и безброй хора (неотразени в статистическите данни) останаха без работа.
цитирай
6. lelya - В крайна сметка както се казва &q...
14.10.2010 12:05
В крайна сметка както се казва "няма начин да няма начин". Грешките в миналото са много. Просто трябва да се реши една задача с условие: х - граждани плащата осигуровки, у- граждани не плащат. У- трябва да се раздели на две у1- граждани, които не плащат защото не искат и у2 - граждани, които плащат защот не могат. Нека главно А да са парите, с котито се разполага за здраве. Взимаме в предвид и предполагам достатъчно големия брой специалисти в министерствата на финансите и здравеопазването, на които се плаща за да въведат в условието на задачката всички останали компоненти и да сядат и да смятат и освен това да мислят и да спрат течовете в системата, защото сина ми лежа по здравна пътека в Пирогов за да му оправят педикюра - беше му се забил нокъта на палеца на вътре. Хората си свършиха перфектно работата, но да ми се водиш, че лежиш в болница 3 дни за манипулация от 30 минути....по тази логика зъболекарите трябва да откият хостели към кабинетите си.
цитирай
7. анонимен - !!!
14.10.2010 12:16
Словосъчетанието "в предвид" СЛАГА КРАЙ НА РАЗГОВОРА МИ С ТЕБ !!!
цитирай
8. lelya - До анонимен 7
14.10.2010 12:33
Прав си. Съжалявам. Мога да поправя всичко, но няма да е честно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lelya
Категория: Лични дневници
Прочетен: 293222
Постинги: 92
Коментари: 664
Гласове: 3477
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031