Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2015 21:46 - Депутати
Автор: lelya Категория: Политика   
Прочетен: 2301 Коментари: 0 Гласове:
0



        Толкова отдавна не съм писала тук. Ще опитам отново и ще Ви кажа, че повода е телевизионно предаване, което не потърсих в мрежата допълнително, но сутрешния блок на BTV взаимства от нега за да развие тезата за това, дали евродепутатите не прекаляват с възнагражденията си. Показаха изчисления, които ще преразкажа.
       След теглене на чертата се оказва, че евродепутатите взимат за час, приблизително колкото средната месечна работна заплата у нас. Сега понеже знам, че ще има негодувание срещу това, че този ми преразказ може да събуди вълна на омраза в някой заблудил се читател на този постинг, искам предварително да кажа, че това не е нещо, което ме възмущава. Аз съм просто наблюдател. Подчертавам, че  не може да се сравяват техните отговорности с тези на един селски кмет. Това, което ме впечатли в репортажа е смелостта на немските журналисти дълго и напоително да снимат как тези избрани люде идват сутрин за да се подпишат и получат дневното си възнаграждение, обръщат се кръгом и си тръгват нанякъде, където и да е, но със сигурност не и на работа.
        Сред тях нямаше българи, представяте ли си.
         
        Човешките създания не са се променили, те са същите като онези родени по времето на Христа, че и преди него и след това, през всичките войни и страдания на мнозинството от създанията крачещи по планетата през различните времена. Човешките създания обичат и искат да бадат обичани - тогава, когато не са имали шанс да направят личен избор и сега, когато търсят любовта в мрежата. Технологиите не могат да променят тези въжделения. Освен това обаче, човешките същества до ден днешен са все така властолюбиви, нарцистични, високомерни, злобни, безсъвестни и безсрамни. Море от прикрити тирани, деспоти, инквизитори, алчни завоеватели, вманиачени професионални лъжци. Така е било и така и ще бъде.  Затова тези избранници на така превъзнасяния съюз притежават всички пороци на останалия свят и ние трябва да го знаем. Трябва да го помним. Тези пороци не са присъщи на една нация, те са общочовешки, наши. Никога няма да се научим да ги овладяваме защото просветени са тези, боравещи с новите технологии, няма просветени за човешката душа. Тя, човешката душа е страшна, да я оставим такава и да я забравим - малка, трепереща за надника, уродлива, безскруполна.
        Но пък от сегашна гледна точка може да изглежда и така: "Ееей, тия пичове каква врътка са намерили, евалла".


Тагове:   депутати,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lelya
Категория: Лични дневници
Прочетен: 295220
Постинги: 92
Коментари: 664
Гласове: 3477
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930